Connect with us

Koti

4 parasta tapaa vihreäksi kuivapesussa vuonna 2014

Published

on

Se on saattanut viedä yli 80 vuotta, mutta vuosi 2014 muistetaan ikuisesti vuotena, jolloin perkloorietyleenin, yleisimmän kuivapesuaineen, karsinogeeniset ominaisuudet todettiin. Tänä vuonna Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (EPA) tunnusti, että teollisuudessa tunnettu ”perc” on myrkyllistä ihmisille ja ympäristölle. Vaikka kuivapesuaineilla eri puolilla Yhdysvaltoja on vuoteen 2020 asti puhdistettava tekonsa, on jo paljon tapoja välttää toksiini, kun teet kuivapesusi. Tässä on neljä parasta tapaa vihreää kuivapesua.
# 1. Älä kuivaa
Tärkein käyttökelpoinen vaihtoehto kuivapesulle on tietysti ammattimainen märkäpuhdistus, mutta liian monet ihmiset käyttävät vaatteissaan vain kuivapesu -tunnisteita kirjaimellisesti. Care2: lla on hienoja tapoja kodin märkäpuhdistukseen, joten voit välttää maksamasta kuivapesua kaikille paitsi arvokkaimmille vaatteillesi. Monet herkät tuotteet, kuten angora, kashmir ja silkki, voidaan puhdistaa kotona märin varotoimenpitein. Yksi asia, jota on vaikea jäljitellä, on ammattimainen lehdistön viimeistely, jonka saat kuivapesulaitteilla. Voit aina viedä pestyt vaatteesi kuivapesuun vain maaliin.
# 2. Pidä vaatteet märkäpuhdistettuna
Monet kuivapesuaineet pesevät vaatteesi märkäpuhdistuksella. Tärkein syy siihen, miksi herkkä kangas tulisi puhdistaa kuivana, on se, että kuidut supistuvat ja näyttävät rypistyneiltä kosteudelle altistuessaan. Märkä kuivapesu on ollut käytössä jo vuosikymmenien ajan viimeisimmällä kiristysviimeistelijällä, jota käytetään pestyjen kankaiden uudelleen venyttämiseen. Märkäpuhdistus käyttää erittäin mietoja pesuaineita ja on erinomainen tapa välttää myrkyllisiä kuivapesuaineita.
# 3. Vältä hypeä
Muistatko vähähiilihydraattisen ruokavalion villityksen, jonka kannusti Atkinsin ruokavalio? Elintarvikevalmistajat parveilivat joukkoina tarjotakseen tuotteitaan vähähiilihoitoisille laihduttajille. Koska elintarvikemerkintöjä pidetään mainoksina, elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) oli voimaton estämään yrityksiä käyttämästä harhaanjohtavia termejä. Esimerkiksi jopa runsaasti hiilihydraatteja sisältäville elintarvikkeille, kuten sämpylöille, voidaan merkitä ”osa vähähiilihydraattista ruokavaliota”, jos annoskoot ovat riittävän pienet. Jotkut kuivapesulaitteet käyttävät samaa markkinointitapaa. Sinun on tiedettävä, että hallitus ei sääntele sellaisten termien käyttöä kuin ”orgaaninen” ja ”vihreä”, joten sinun tulee aina kysyä kuivapesupalveluilta tarkalleen, miten he puhdistavat vaatteesi. Tee tutkimuksesi ja valitse luotettavat palvelut.
# 4. Etsi nestemäisiä CO2-puhdistusaineita
Koska hiilidioksidi (CO2) on luonnossa esiintyvä, syttymätön kaasu, sen kyky liuottaa lika vaatteisiin tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon myrkylliselle ”perc”: lle, jonka hallitus aikoo lopettaa käytöstä vuoteen 2020 mennessä. Vaikka C02 on kasvihuonekaasu, CO2-kuivapesu ei tuota uutta CO2: ta ja neste voidaan käyttää uudelleen jokaisen pesun jälkeen. Vaikka tätä puhdistusmenetelmää ei ole laajalti käytössä, sitä käyttävien kuivapesuaineiden etsiminen on hyvä strategia kuivapesun vihreyttämiseksi.
Johtopäätös
Ihmisille, jotka ymmärtävät kuinka haitalliset kemialliset pesukemikaalit voivat olla, tässä artikkelissa käsitellyt neljä ajatusta voivat auttaa kuluttajia välttämään myrkyllisiä kemikaaleja. Minkä reitin valitset, tee tutkimuksesi ja ole varma siitä, mistä maksat. Riippumatta siitä, pesetkö vaatteesi kotona tai käytät vihreitä kuivapesuaineita, sinulla on oltava suunniteltu ja tasapainoinen lähestymistapa.

Continue Reading

© 2021 Verkko Aitta - Kaikki oikeudet pidätetään.